3 gode tips: Sådan forbedrer du dine chancer for at blive model

Photo shoot af kvindelig model på en mark

Er din store drøm at blive model? I så fald skal du gøre, hvad du kan, for at forbedre dine chancer. I denne sammenhæng er der mange ting, du kan gøre, men nogle er selvfølgelig mere effektive end andre. Det gælder bl.a. for de ting, du præsenteres for herunder.

1. Arbejd seriøst med sociale medier

Rigtig mange glemmer, at det at arbejde som model ikke blot handler om at stå foran et kamera. Sådan var det før i tiden, men det er ikke længere tilfældet. Vil man gerne skabe en seriøs karriere som model, skal man faktisk i lige så høj grad være influencer.

Dette skyldes, at du har større chance for at blive hyret til jobs, hvis du også kan lave reklame for brandet eller kampagnen bagefter. Drømmer du om at blive model, er det derfor vigtigt, at du arbejder seriøst med at opbygge og styrke dine sociale medier.

Har du en Instagram-profil med et stort antal følgere, vil dette gøre det betydeligt lettere for dig at lande gode modeljobs. Af netop denne grund er nogle af de største og bedst betalte modeller også meget aktive på sociale medier såsom Instagram.

2. Gå til mange auditions

Det kan være rigtig hårdt arbejde at stable en karriere som model på benene. Omvendt kan det også være, at du er heldig, at der ikke skal mere end ganske få auditions til. For langt de fleste kræver det dog, at de går til et stort antal auditions, før de får chancen.

Hvis du gerne vil forbedre dine chancer for at skabe en karriere som model, skal du derfor gå til så mange auditions som muligt. Jo flere auditions du tager til, jo større er dine chancer også for, at du bliver tilbudt et modeljob.

Hver gang du støder på en audition, du tænker, der virker interessant, bør du derfor give det et skud. Har du endnu ikke fået dit første job som model, bør du ikke være for kritisk. Selvom det måske ikke virker som det mest interessante modeljob, kan det føre til noget bedre.

3. Bliv tilknyttet et modelbureau

Noget af det bedste du kan gøre, hvis du ønsker at blive model, er at blive tilknyttet et modelbureau. Det gør sig gældende, hvad enten du har et ønske om at skabe en karriere, du kan leve af, eller du blot vil tjene lidt ekstra penge ved siden af dit fuldtidsjob.

Når du skal vælge dit bureau, er der flere ting, du bør vælge ud fra. Du bør sikre, at det er et anerkendt bureau, der rent faktisk står for at formidle et stort antal jobs. Jo flere jobs de formidler, jo større er chancerne for, at et af dem havner hos dig.

Derudover er det også en fordel, hvis bureauer er nær dig. Bor du f.eks. i hovedstadsområdet, bør du blive tilknyttet et dansk modelbureau i København. Bor du i en mindre by, kommer du dog næppe til at undgå transport.