3 tips til at finde en advokat

Der kan være mange grunde til at man, som privatperson, kan få brug for en advokat. Det kan være i forbindelse forskellige former for stridigheder, med blandt andet naboer eller andre individer. Uanset om man sagsøger eller bliver sagsøgt, er det i de flest tilfælde nødvendigt med en advokat til private retssager.
Nogle mennesker vælger dog at repræsentere sig selv, men det er i det færreste tilfælde en god idé, da det kræver at man som minimum har en smule kendskab til dansk lovgivning og lovgivningen inden for det område, som retssagen omhandler. Det anbefales derfor at man altid allierer sig med en advokat, skulle man blive sagsøgt, eller ønske at sagsøge en privatperson eller en virksomhed. I denne artikel giver vi dig 3 tips til hvordan du finder en advokat, der kan repræsentere dig i en eventuel retssag.

Søg anbefalinger

Det siges at alle mennesker får brug for en advokat, mindst en gang i deres liv, af den ene eller den anden grund. Det kan derfor være fordelagtigt at række ud til de mennesker man omgiver sig med, både privat og professionelt, for at høre om der er nogen der kender eller kan anbefale en god advokat. Ligesom hvis man har brug for at hyre en håndværker, så kan det tit være den personlige relation der gør, at en advokat vil tage din sag og måske endda give dig en god pris, fordi du er blevet anbefalet af en du kender.

Søg på internettet

Et andet sted man kan finde anbefalinger, når det kommer til at finde en advokat der kan repræsentere dig i en retssag, er ved at søge på internettet. Her kan man både finde advokater, advokatfirmaer, samt anbefalinger af disse. Det kræver blot at man ved hvordan en søgemaskine, som f.eks. Google, virker.
Hvis du søger en advokat lokalt, kan du blot søge på ”advokat + navnet på den by du bor i” eller ”advokat i nærheden af mig”. Du vil herefter kunne se en liste over alle advokater og advokatfirmaer i din by og i dit nærområde. Hvis lokationen ikke er vigtig, søger du blot på ”advokat til private retssager” eller lign.

Søg flere tilbud

Når du har fundet et par forskellige advokatfirmaer, eller advokater som virker lovende, så sørg for at bede dem alle sammen om at give dig et tilbud, på hvad det vil koste at repræsentere dig. Det gør det muligt for dig at danne dig et overblik over hvad de forskellige advokater koster og dermed hvad det vil koste dig.
Et andet kriterie du bør have i baghovedet, er hvor stor erfaring de mulige advokater har, inden for det område som retssagen drejer sig om. Det kan blive en stor fordel for dig, at have en erfaren advokat i stedet for at vælge den billigste eller en der helt ny på området, eller som advokat generelt.