5 gode grunde til at vælge bambusstrømper

Måske har du hørt om det populære bambustekstil, der giver blødt og behageligt tøj. Har du ikke, kan du her læse 5 gode grunde til at vælge at skifte de stive bomuldssokker ud med bløde bambus strømper.

  1. Bambussokker er enormt fugtabsorberende, hvilket forhindrer fugtige fødder. Det giver dem også en unik temperaturregulerende effekt, så du hverken kommer til at fryse eller svede om tæerne.
  2. Bambus indeholder et naturligt antibakteriel, der er med til at modvirke de bakterier, der er skyld i sure tæer. Du slipper altså for ildelugtende strømper, og ydermere gør det dem også særligt velegnede til dig, der lider af støvallergi.
  3. Fibrene i bambus har ingen rug elementer, og derfor føles bambustekstil blødt og glat mod huden. Hvis du har følsom hud, vil du opleve mindre irritation, når du bruger bambusstrømper.
  4. Bambussokker holder både form og farve betydeligt bedre end bomuld. De bliver ikke træls og stive efter vask, men holder sig derimod bløde og behagelige.
  5. Bambus er mere miljøvenligt og bæredygtigt at dyrke end bomuld. Faktisk kan der dyrkes 10 gange så meget bambus som bomuld pr. kvadratmeter – uden nogen brug af pesticider, kunstgødning eller -vanding. Der kræves også færre kemikalier til indfarvningen af bambus, hvilket er godt for både dig og miljøet.

Det er dog ikke alle steder, du kan finde bambus sokker til kvinder, og de er tit bare kedelige, ensfarvede, sorte eller hvide strømper. Det behøver de dog ikke være. Efterhånden som bambustekstil vinder mere og mere indpas, kommer der et større udvalg af farvede og mønstrede bambusstrømper til både damer, herrer og børn, så hele familien kan nyde de skønne sokker.

Du kan finde almindelige strømper, ankelsokker, footies og endda strømpebukser i bambus – der findes dog ikke nylonstrømper af bambus endnu, så der må vi stadig nøjes med kunststof.