Bæredygtige, kvindelige hygiejneprodukter

Menstruation er en helt naturlig ting ved at være kvinde. Det starter i teenagealderen og kommer derefter generelt en uge om måneden, indtil man får menopause, når man er omkring de 50 år. Det er derfor rigtig mange kvindelige hygiejneprodukter, en kvinde skal bruge igennem sit liv. Det siges, at en kvinde i gennemsnit bruger omkring 11.000 bind eller tamponer igennem hendes levetid. Det producerer derfor ret meget skrald. Vil du gerne være mere bæredygtig, når det kommer til dit valg af hygiejneprodukter, så kommer der her en lille guide til to forskellige, mere bæredygtige produkter, du kan vælge.

Menstruationskop

Menstruationskoppen er blevet ufattelig populær igennem de sidste år. Hos danske kvinder er det mest fra mærket AllMatters, som førhen hed OrganiCup. Menstruationskoppen er en silikone ”kop” man bukker sammen og indsætter i livmoderhalsåbningen. Her samler koppen alt blodet, hvorefter man kan tage den ud igen, tømme den, skylle den og sætte den op igen. En menstruationskop kan holde op til 10 år.

Ulempen ved menstruationskoppen er, at den kan være svær at bruge til at starte med. Det kræver lidt øvelse at sætte den rigtigt op, men når man først har lært det, kan man ikke mærke, at man har den i – ligesom med en tampon. En anden ulempe er, at den skaber et vakuum i livmoderen, som ikke er godt, hvis man har spiral, da dette kan løsne spiralen. Har du spiral, anbefales det derfor ikke, at du bruger menstruationskoppen.

Menstruationstrusser

Menstruationstrusser er, som navnet lyder, trusser til din menstruation. Det er almindelige trusser med ekstra absorberende lag i underlivet til at holde på menstruationsblodet. Disse fungerer derfor ligesom et bind, men du undgår følelsen af bindet i dine trusser. Du kan bruge trusserne i op til 12 timer. Trusserne er genanvendelige, da de bare skal vaskes efter brug. Derudover findes trusserne i mange forskellige pasforme, farver og sugeevne, så det skulle være til at finde nogle, som falder i din smag.

Ulempen ved menstruationstrusserne er, at de nok ikke er de mest praktiske, hvis du er på farten en hel dag. Bløder du rigtig meget, vil du skulle skifte dem en gang eller to i løbet af dagen, hvilket godt kan være lidt upraktisk, fordi du skal have et sted at opbevare de nye og de brugte trusser.