Bliv klogere på desinfektion

Det er altid en god idé at desinficere sig selv eller bordoverflader, men på det seneste er det blevet langt mere hyppigt, nødvendigt. Det forekommer tusinde gange dagligt, at man støder på desinfektionsmidler, men hvorfor er det så vigtigt, og hvilke midler kan man egentlig desinficere med?

Hvad er desinfektion?

Med lidt desinfektion kommer man langt. Hovedingrediensen i de fleste desinfektionsprodukter er enten ethanol eller isopropylalkohol. Desinfektion er i bund og grund at fjerne bakterier fra noget(typisk hænder eller overflader). Det er i sammenhæng med covid-19 blevet reel kutyme af have en håndsprit med sig rundt og at spritte af efter sig, når man forlader et lokale – i hvert fald i offentligheden, hvor andre muligvis skal bruge det kort efter. Så hvis ikke man havde det før, har man det sandsynligvis nu.

Forskellige typer desinfektionsmiddel

Udover den velkendte dunk med håndsprit er der mange andre ting, der indeholder desinfektion, men som er beregnet til andet end hånddesinficering: vådservietter, flydende, gel. Det findes også til overfladedesinficering. Overflader, der typisk desinficeres, er bordoverflader, instrumenter, stole osv. Dog er desinficeringsmiddel til overflader oftest produceret til generelt brug og ikke beregnet til en bestemt slags overflade.

Tag dine forholdsregler

Selvom det måske sommetider kan virke sådan, er desinfektionsmidler altså ikke opstået med det formal at begrænse covid-19-smitten. De var til længe før, og af den grund er det vigtigt at sprede den nødvendige information, man bør modtage på et eller andet tidspunkt ift. disse midler. I og med de indeholder alkohol, frarådes det at bringe det tæt på varmekilder. Det er for eksempel ovne, ild eller lightere. Derudover er det mest praktisk at påføre det udenfor, hvis det er håndsprit, da der kan dannes dampe med en knap så god luft. Allervigtigst er det i hvert fald, at alle er sikre, og det vil desinfektion kunne bidrage til.