Er det tid til at skilles?

Skal du og din partner gå fra hinanden?

Du får her alt hvad du skal vide om skilsmisse så du kan blive klogere på, hvad det egentlig indebærer.

Det kan være en hård omgang at blive skilt, men hvis I tager beslutningen, så er det bare vigtigt I taler sammen, da I begge vil se det som en stor omvæltning med bekymringer, beslutninger og sorg blandet sammen. Når I vælger at blive skilt – er der nemlig nogle konsekvenser i blandt – bl.a. de følelsesmæssige men der er også en masse juridisk og praktisk som er af seriøs karakter, særligt hvis I også har børn sammen. Der er meget I måske skal overskue nu og forholdet jer til – men det bedste I kan gøre er at undgå at blive uvenner og skændes over dette. Prøv at hjælpe hinanden til at finde de bedste muligheder og løsninger for jeres skilsmisse.

Ting I skal tænke over

Der er en del I skal have for øje bl.a. følgende:

  • Hvem bliver boende i jeres hus og hvem skal flytte ud?
  • Hvordan skal I dele både jeres hus og økonomi op og hvem sørger for en bodelingsaftale?
  • Hvor mener I det er bedst at jeres fælles børn skal bo, og hvordan I bedst muligt beskytter børnene igennem skilsmissen?
  • Skal I indgå aftale om bopæl, samvær, bodeling og børnebidrag?
  • Hvad skal der til for at jeres børn trives i skilsmissen?
  • Ønsker I en skilsmisse eller separation?

Du kan med hjælp fra en professionel advokat netop få hjælp til alt ovenstående og få afklaret alle former for spørgsmål som I måtte have – Dette vil hjælpe dig og din partner sikkert og effektivt igennem skilsmisseprocessen. Hvis I er enige om at skilsmisse er den rette løsning, kan I blive skilt straks – med hurtigere behandlingstid. Hvis I blot ønsker en seperation – og den ene af jer ikke ønsker at skilles – så kan I være separeret i seks måneder, før I kan få lov til at gennemføre skilsmissen. Dette er følelsesmæssigt også en rutsjetur – så prøv at forstå hinanden og jeres behov og ønsker. Dog er der for de fleste enighed om en hurtig skilsmisseproces og her kan I få hjælp fra en meget dygtig skilsmisseadvokat og gøre processen nemmere for jer selv.

Tal sammen om, hvordan I bedst muligt løser jeres skilsmisse. En skilsmisseadvokat står altid til rådighed og hjælper gerne.