Hold dig sund med matcha te

te

Vi leder alle efter en måde at holde os sundere på. Internettet flyder over med gode tips, og det kan ofte være svært at vælge, præcist hvilken kur man skal tage. Mange af de gode sundhedstis er også enormt tidskrævende, og kan være meget opslidende for de fleste. Dog er det ingen grund til bekymring, for her kommer et sundhedstip, som er nemt og overskueligt at implementere i hverdagen. Nogle har måske hørt om den traditionelle grønne japanske te matcha. Hvis ikke, så læs om den her. Den viser sig nemlig at være det rene mirakelmiddel.

Her kommer matcha teen fra

Matcha er ikke bare en te, den er helt særlig på mange parametre. Særligt måden den smager er særpræget, den er let tilbageholden, men sød, sur og let bitter. I Japan serveres den ofte med en meget sød kage til. Dette gøres for at afbalancere smagen af bitterhed i teen. Dette er meget typisk for det japanske køkken, idet de to dele er lækre i sig selv, men fuldender smagsoplevelsen når de spises sammen. Teen er lavet af teblade, som knuses til et fint pulver. Dog er der meget finesse og stræben forbundet med fremstillingen af matcha te. Det er kun de grønneste blade der er en del af fremstillingen at teen. Disse bliver nøje udvalgt, sommetider ved håndplukning. Samtidig kværnes teen forsigtigt ved lav hastighed, for ikke at opvarme teen, når den laves til pulver. Når man forstår dette, skaber det en vis ærefrygt og respekt for denne metode. Man forstår at det er noget helt særligt man har med at gøre her.

Fordele ved matcha te

Generelt indeholder denne fantastiske te utroligt mange sunde stoffer. Nogle af disse er særlige antioxidanter, som hedder catechiner. Antioxidanter er stoffer der har en særlig kemi, som uskadeliggør noget der hedder frie radikaler. Frie radikaler er steder på visse molekyler i kroppen, hvor der er en ubalance i ladning, som gør at de kan ramme ind i andre, ”sunde”, molekyler og gøre skade. Man ved ikke præcis hvordan frie radikaler er usunde, men der er en klar sammenhæng mellem disse, og udvikling af fx kræft. Du kan altså mindske mængden af frie radikaler i din krop, ved at leve sundt, og dermed spise mange antioxidanter. Matcha te er her en lækker i nem måde at få en god ration antioxidanter. Grunden til at der er mange antioxidanter i nettop matcha, er at tebladene er knust frem for bare overhældt med varmt vand, som så meget andet te er. På denne måde for man hele bladendes sundhed, og ikke bare et uddrag.

Sådan får du teen ind i hverdagen

Drikker du ikke allerede te, som du kan bytte ud med matcha, kommer der her et godt råd til hvordan du får den lækre te ind i din hverdag. Dette gøres nemmest ved at drikke teen, når man ellers slapper af. Alle har brug for lidt afslapning, og her kan den lækre te gøre det hele endnu nemmere, fordi det at drikke te generelt er en meget afslappende måde at bruge sin tid på.