Køb af tyngdedyne: Sådan vælger du den rette

Tyngdedyner er blevet enormt populære i løbet af de seneste år. Det er selvfølgelig ikke uden grund, men skyldes derimod, at det er en dyne med mange fordele. Derfor kan det også meget vel vise sig at være en dyne, der er noget for dig.

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe en tyngdedyne, er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger den rette. Selvom der er mange at vælge mellem, er det heldigvis ikke svært at vælge mellem dem, hvis blot du ved, hvilke parametre, der skal vælges ud fra.

1. Vægten er altafgørende

Det vigtigste aspekt af købet af en tyngdedyne, er dens vægt. Det er nemlig den, der er afgørende for, om du får den effekt, du ønsker. Derfor er det uhyre vigtigt, at du ikke går på kompromis med vægten, når du skal vælge blandt de mange dyner.

Heldigvis er det ikke videre vanskeligt at vælge den rette vægt, da din tyngdedyne blot skal veje ca. 10% af din kropsvægt. Vejer du f.eks. 70 kg, skal du finde en dyne, der vejer 7 kg. Er det noget, du gerne vil have udpenslet yderligere, så læs om tyngdedyner her.

2. Længde og bredde er også vigtigt

Dynen skal selvfølgelig ikke kun have den rette vægt. Det er også vigtigt, at du sørger for at vælge en dyne, der har den rette længde og bredde. Også i denne forbindelse skal du tage udgangspunkt i din egen krop, men her er det højde og drøjde, der tæller.

Er der tale om en enkeltdyne, vil den som regel mål 140 x 200 cm. Er du en høj person, kan det dog være bedre at vælge en dyne, der måler 220 cm i længden. Hvad der vil være mest passende for dig, er naturligvis en personlig vurdering.

3. Vælg rette materiale til yderlag

Du skal også sørge for, at din dyne er fremstillet i de rette materialer, når det kommer til yderlaget. Her vil du som regel kunne vælge mellem bomuld og bambus, der har hver sine fordele og ulemper.

I og med, at der er fordele og ulemper forbundet med begge dele, er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvilket materiale, der giver mest mening for dig. Det kan f.eks. være, at du vægter det meget højt, at der er tale om et miljøvenligt materiale.