Optimer din hverdag med sunde vaner

Mangler du overskud i hverdagen? Det kan der være rigtigt mange grunde til, men en af de mest hyppige er fordi du har dårlige vaner. Det kan være kostvaner, motionsvaner eller måske du har dårlige aften rutiner der gør at du ikke får den søvn som du reelt set har behov for.

Du er sikkert selv klar over, hvilket vaner der er dårlige for dig, men det kan være svært at vide hvor stor en indflydelse kosten f.eks. har på din hverdag. Det er først når du har mærket på egen krop, hvor meget kosten reelt set kan betyde for dit energi-niveau, at du for alvor begynder at tage det seriøst. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på, hvordan du optimerer din hverdag med gode og sunde vaner – herunder specielt dine kostlige vaner.

Du er hvad du spiser

Du er hvad du spiser, er et ordsprog som de fleste sikkert har hørt – og det er med god grund, fordi hvad du putter i munden, giver sig nemlig til kende igennem dig, dine egenskaber og din udstråling. Hvis man konsekvent spiser usundt, vil man kunne se det på kroppen. Ikke blot i form af fedme, men hud, hår og negle tager også skade, og derfor er det ikke kun kalorier man skal være opmærksom på, hvis man gerne vil være sund.

Det gælder om at få nok næring i form af vitaminer, og det får man ikke ved at spise usundt men i begrænsede mængder for at holde kalorierne nede. Er man inde i periode hvor man godt er klar over, at næringen ikke er optimal, så kan man med fordel tage multivitamin piller til at supplere op med, selvom det nu engang er at foretrække at hente sine vitaminer igennem en varieret kost.

En sund aften rutine kan være afgørende for din dag

Der er mange aftenrutiner som kan få indflydelse på den kommende dag. Hvis du f.eks. drikker alkohol tæt på sengetid, så kan det påvirke din søvn, og din søvn påvirker hvordan du har det dagen efter.

Ligeledes har den mad vi indtager, og hvornår vi indtager den indflydelse på søvnen. Og for at det ikke skulle være nok, så har vores digitale medier også stor indflydelse på hvordan vores krop falder til ro om aftenen, og derfor er det altså vigtigt at man begrænser sit telefonforbrug inden sengetid, og forsøg ligeledes at slukke for tv’et i god tid.