Sådan modarbejder du knæsmerter efter graviditet

Det er meget normalt for kvinder at få ondt i knæene under graviditet. Kroppen får pludseligt mere vægt at gå rundt med, end den er vant til, og derfor kan det hurtigt give ømme knæ og knæproblemer fremadrettet. Hvis du er en af de uheldige, som har fået ondt i knæene efter graviditet, så finder du her i indlægget nogle tips og tricks til, hvordan du kan komme af med smerterne.

Styrk dine støttemuskler

Dit knæ bliver stabiliseret af flere forskellige muskler, hvilket betyder at du kan træne dine støttemuskler, så du stabiliserer dit knæ og modarbejder smerter. En af måderne du kan begynde at træne dit knæ på, er ved at strække ud dagligt. Her skal du sørge for at lægge et pres på dit knæ, dog ikke så stort et pres at det gør ondt.

Hvis du er i stand til dette, så kan du evt. prøve dig frem med nogle squats hvor du ikke har vægt på. Squats er en god øvelse til at stabilisere dine knæ, men hvis du har problemer med at holde balancen, når du laver dem, så kan det være en idé at lave box squats i stedet. I et box squat har du en kasse under dig, så du ikke falder på numsen hvis du mister balancen.

Er du slet ikke i stand til nogen af øvelserne, så kan det være en idé at tage forbi din læge og få dit knæ undersøgt. Her kan det være de anbefaler en mr scanning for at få dit knæ scannet, og få et dybere indblik i hvordan du bedst træner det op igen.

Sørg for at gå ture

Du tænker måske ikke over det i hverdagen, men hver gang du tager et skridt, så bruger du dit knæ på den ene eller anden måde. Derfor er gåture en fantastisk måde at genoptræne et knæ hvis du har smerter i det.

Det er dog vigtigt, at du ikke går længere end du kan holde til. Hvis du overanstrenger dit knæ kan du nemlig forværre smerterne.

Cykel en tur

Har du en cykel, så er det en god idé at cykle en tur. På en cykeltur får dit knæ ikke de samme stød, som det vil gøre under løb eller gang. Derfor siger man faktisk, at en cykeltur er den bedste form for motion for folk med knæproblemer.