Sådan modvirker man hårtab efter fødslen

Det er en stor gave at blive mor til en lille dreng eller pige, men man kommer bare heller ikke udenom, at graviditeten og den efterfølgende periode bidrager med mange uønskede bivirkninger. Én af disse bivirkninger er hårtab og ammehår, der er naturlige fænomener, men som kan være meget chokerende og stressende at opleve efter fødslen.

Heldigvis er der dog nogle gode råd at hente, hvis man gerne vil modvirke hårtab efter fødsel, og selvom det ikke helt kan undgås, så er der altid nogle smarte fif til, hvordan det kan få mindre betydning for ens selvtillid efterfølgende.

Spis sundt og varieret – og få hjælp fra kosttilskud

Når man står med et hårtab efter graviditeten, så er den første tanke sikkert at gå i panik og løbe ned til frisøren og indkøbe masser af dyre produkter, der skulle kunne det ene og det andet. Denne reaktion er selvfølgelig helt normal, men i virkeligheden kan man komme langt med at slå koldt vand i blodet og se på de forudsætninger, man byder sin krop. Der er nemlig ingen tvivl om, at ens kost har meget at sige i forhold til det hårtab, man måtte opleve, og hvis man sørger for en sund og varieret kost med masser af vitaminer og mineraler, så kan man komme langt uden diverse vidunderprodukter.

Det kan være en udfordring at tilrettelægge ens kost, så den er målrettet modvirkningen af hårtabet efter fødslen, og derfor kan det være en god idé at se på nogle af de mange kosttilskud, der findes. Der er mange produkter med gode vitaminer mod hårtab, og gennem disse kan håret tilføjes de nødvendige næringsstoffer, som det givetvis ikke får med kosten. Kosttilskud er ikke nødvendigvis hele løsningen på problemet, men de er et godt skridt på vejen mod at modvirke ens hårtab.

Brug naturlige produkter til at give håret ekstra volumen

Selvom man kan modvirke mange af ens problemer ved at se på kosten, så vil der i den mellemliggende periode være trælse dage, hvor håret ser tyndt og sjasket ud. Dette kan være hårdt for selvtilliden, hvis man er vant til at have fyldigt og voluminøst hår, og her kan en midlertidig løsning være nogle solide, naturlige hårprodukter, der kan give håret ekstra volumen.

Der er rigtig mange produkter på markedet, der lover det ene og det andet resultat, men når man er blevet mor og ammer sit barn, så bør man altid gå med de naturlige varianter. Dermed sikrer man sig i mange tilfælde mod, at barnet – og håret – udsættes for skadelige stoffer, og det er en god overvejelse at have med i bagagen, hvis man leder efter hårprodukter for ekstra volumen.