SKAL DU VÆLGE EN LØNSIKRING MED ELLER UDEN A-KASSE?

loensikring-akasse-koebstaederne-forsikring

Lønsikring er en forsikring, der dækker din løn, hvis du bliver syg eller skades. Lønsikringen sikrer, at du stadig vil have indtægter, selvom du ikke kan arbejde. Dette er især vigtigt, hvis du er selvstændig eller har en usikker indkomst. Lønsikringen kan også dække lønnen, hvis du bliver fyret.

Der er to former for lønsikring: Lønsikring med A-kasse og lønsikring uden A-kasse.

Rigtig mange danskere er i dag medlem af en A-kasse i tilfældet af at man skulle blive ledig og stå uden indkomst. Derfor vil en lønsikring med A-kasse i langt de fleste tilfælde være den mest optimale, da lønsikringen på den måde fungerer som et supplement til de dagpenge du får fra din A-kasse.

Hvis du derimod ikke er medlem af en arbejdsløshedskasse, eller ikke har en intention om at tilmelde dig én, så vil det alternative valg være at du tilmelder dig en lønsikring uden A-kasse. Denne lønsikring stiller oftest sikkerhed på helt op til 90% af din forhenværende løn.

Fordele og ulemper ved en lønsikring med eller uden A-kasse

Som så meget andet, så opvejer med oftest fordelene og ulemperne ved de beslutninger man tager i livet. Det bør ikke være anderledes når du skal vælge hvilken lønsikring du skal erhverve dig. Begge typer af lønsikring kommer med fordele og ulemper, som du skal være opmærksom på. Hvis du vælger en lønsikring med A-kasse, så betyder det at du skal betale kontingent hos både en A-kasse, såvel som hos en udbyder ar lønsikringer, som kan være banker eller forsikringsselskaber.

Vælger du i stedet en lønsikring uden A-kasse, så skal du ikke betale til en A-kasse og kun betale kontingent til lønsikring ved den udbyder du vælger, hvad enten det er ved en bank eller forsikringsselskab.

En fordel ved at vælge en lønsikring med A-kasse er at det som oftest vil være en billigere løsning, da kontingentet er billigere ved udbyderen end hvis du skulle betale for en lønsikring uden arbejdsløshedskasse. Grunden til dette er fordi udbyderen til lønsikring kun skal betale et supplement til din tabte indkomst, hvorimod en langt større andel, hvis du vælger en lønsikring uden arbejdsløshedskasse.

Uanset om du vælger den ene eller den anden løsning, så sørg for at sætte dig godt ind i diverse vilkår og betingelser, da der er meget forskel på, hvad de forskellige udbydere kan tilbyde i procentvis udbetaling af forhenværende løn. Udover det så er det oftest også forskel på, hvor mange kroner du kan dækkes for ift. din tidligere løn.