Tights eller sweatpants?

Finder man både tights og sweatpants behagelige, er et af de store spørgsmål, hvilke der er bedst at træne i. Det nemme svar er, at det kommer an på temperaturen og træningsformen. Men lad os komme lidt mere ind på ulemper og fordele ved begge.

Det gode ved sweatpants er, at de ikke strammer nogle steder (hvis du har den rigtige størrelse). Derudover viser de ikke hele din figur, hvis du ikke er glad for dette. De er generelt bare behagelige at have på – det er ikke for sjov, at mange mennesker bare bruger dem til at slappe af i. Til gengæld gør deres facon, at de ikke sidder lige så godt fast på kroppen som tights gør. Træner du i hurtigt tempo, kan det derfor være en fordel af bruge tights i stedet for sweatpants.

Tights er også virkelig behagelige at have på – derfor bliver disse også ofte brugt til at slappe af i. Tights er lavet med en del elestan i, så de er nemme at bevæge sig i, selvom de sidder stramt på kroppen. Dog skal man med tights være opmærksomme på kvaliteten af dem, da tights i dårlig kvalitet kan være gennemsigtige bagpå. Det er derfor vigtigt at tjekke, om tightsene er gennemsigtige, inden man køber dem – i hvert fald hvis man vil undgå, at folk kan se ens bagdel. Køber du blandt andet fusion tights, så undgår du, at tightsene er gennemsigtige.

I forhold til vejret eller temperaturen, så er både tights og sweatpants gode til køligt vejr. Tights findes i flere forskellige tykkelser, så der er både til kølige og varme temperaturer. Til gengæld kan sweatpants godt være for varme at træne i, hvis temperaturen er for høj. Ventilation og svedtransport kan som sådan også være god i både sweatpants og tights – det skal dog siges, at sweatpants aldrig kan ventilere og svedtransportere så meget som et par tights med mesh-paneler. Men derfor kan sweatpants stadig være rigtig gode til en længere, mere stille træning, så du undgår at blive for kold. Til hurtigere og mere intens træning vil det med garanti være en fordel at bruge tights.