Tøj i lette materialer til foråret

Foråret er over os. Temperaturene stiger, solen skinner og dagene er længere. Folk er derfor stille og roligt begyndt at finde deres forårsgarderobe frem – eller i hvert fald inkorporere den i outfits. I takt med at temperaturene stiger, er det rarest at have tøj på, der er lavet af lette materialer, så man ikke kommer til at have det for varmt i løbet af dagen. Synes man stadig, at det er lidt småkoldt om morgenen, så er læderjakker i alle afskygninger en stor trend her til foråret, så disse kan med fordel bruges til at holde lidt på varmen om morgenen og formiddagen.

Men lette materialer er altid et hit, når temperaturene stiger. Bomuld er blandt andet en af det materialer, som ofte bruges i let tøj. Det er et materiale, der bruges til rigtig meget tøj, så det er nemt at komme i nærheden af. Vil du være mere bæredygtig, kan du med fordel finde økologisk bomuld i meget tøj også – blandt andet Skall Studio bruger 100% økologisk bomuld til deres tøj.

Hør bruges også i meget tøj, der ikke skal være for varmt. Stoffet har en temperaturregulerende egenskab, som gør, at den både kan være isolerende og kølende. Det er derfor et lækkert stof til foråret, hvor temperaturene skifter lidt i løbet af dagen. Det samme siges om tøj lavet fra hampplanten. Dog er tøj lavet af hamp mere modstandsdygtigt overfor snavs og pletter, end hør er.

Silke kan også være et let materiale i tøj til foråret. Silke bliver lavet meget tyndt, men har samme isoleringsevne som uld. Derfor kan det holde på varmen, men bliver ikke for varmt, da materialet er så tyndt. Viskose er også et materiale, der bruges i meget tøj. Viskose er åndbart, da det suger vand og damp rigtig godt. Det er derfor også et materiale, der hurtigt bliver tørt, når det har været vådt.