Træn dig til større velvære – også med disse utraditionelle fokusområder

Sundhed og træning handler om langt mere en blot det at have en slank og muskuløs krop. Selvom dette også kan være et fokuspunkt hos mange, handler sundhed og velvære i høj grad også om andre aspekter af krop og sind. Er du nysgerrig på at lære mere om nogle af disse emner, kan du med fordel læse videre og blive klogere på, hvilket dele af dig, som det også er meningsfuldt at træne.

Guide: Disse atypiske træningsformer kan være vigtige byggesten, når det kommer til velvære

Vil du gerne føle dig godt tilpas og være glad, er der en række ting, som du kan træne, som måske ikke er så traditionelle, som hvad du ellers hører om. Nogle af disse ting finder du ved følgende korte liste:

  • Sundhed og velvære handler i høj grad lige så meget om sind som det gør om krop, hvis ikke endnu mere. Det giver derfor mening at træne hjernen. Her gælder for eksempel øvelser i stil med mindfulness, men også elementer såsom klassisk hjernegymnastik eller læring af nye evner. Hjernen har en stor grad af plasticitet og trives derfor i særlig høj grad ved at blive givet stadigt nye udfordringer.

  • En utraditionel muskelgruppe af træne, som ikke desto mindre er vigtigt for både sundhed og velvære, er bækkenbundsmusklerne. Disse kan ikke blot være med til at forebygge inkontinens, men kan også være medvirkende til et bedre sexliv for både dig og din partner. Der finder mange måder at træne bækkenbundsmusklerne på, for eksempel med bækkenbundskugler eller ved at gøre brug af traditionelle knibeøvelser.

Find de områder, der har betydning for dig

Velvære er utroligt individuelt, og det er derfor vigtigt, at du finder den rette ting at træne eller udfordre dig selv med, som passer til netop dig, så du kan blive glad og godt tilpas.