Bliver du 30 år? Hold en begravelse for dine 20’ere!

Når man bliver 30 år, går man ind i et nyt årti. Det er et årti, hvor det siges, at man bliver mere voksen og skal have mere styr på sit liv. Det er selvfølgelig ikke altid sådan, det foregår, men symbolsk set slutter de sjove 20’ere, når man bliver 30. Det er derfor blevet populært at holde en begravelse for sine 20’ere i stedet for en almindelige fødselsdagsfest, når man fylder 30. Denne artikel kommer ind på ideer til, hvordan du holder en fed begravelsesfest for dine 20’ere – og fejrer, at du har fødselsdag.

En begravelse er normalt meget dunkel – normalt holdes det jo, når en man har kær er gået bort. Derfor skal der dunkle farver til din fest. Festartikler i sort er en rigtig god start. Det kan være sorte balloner, sorte guirlander, sorte stearinlys, sorte servietter og meget mere. Du kan starte med at dække bordet med en sort blonde dug, sorte vaser med mørke blomster i og selvfølgelig de sorte festartikler til bordopdækning, der allerede er nævnt – og måske plastik dødningehoveder.

Mange laver også kister som symbol på, at ens 20’ere er døde. Det kan være en stor kiste, eller en lille. Det kommer helt an på, hvordan du vil have den. Du kan for eksempel skære en bogstavtavle til, så den får formen som en kiste, så du kan bruge det som skilt. Eller måske små kister til at dekorere med – på muffins eller bordet.

I forhold til drinks og mad, så er der også mange forskellige muligheder. Kager kan nemt dekoreres med sort glasur, eller småkager for den sags skyld. Sorte drinks findes der også en del af – men er man ikke til lakrids, kan det godt være træls med de sorte drinks. Du kan i stedet have ”gravøl” eller lave mørke drinks, som du eventuelt kan give en dråbe sort frugtfarve, så de bliver endnu mørkere.

Gæsterne skal selvfølgelig vide, at de skal klædes i sort, så der kommer den helt rigtige stemning til din begravelses-fødselsdagsfest.