Ideer til kreative sysler

Kreative sysler er in. Rundt omkring i det offentlige rum og på sociale medier ser du folk, der strikker, hækler, maler og fremstiller smykker. Det er bestemt ikke kun børn, der nyder at sidde med diverse kreative sysler. Både store og små kan lide at udfolde deres kreative evner, og det er dermed aktiviteter, der kan laves på kryds og tværs af generationer.

  • Egen smykkeproduktion

Smykker er et hit hos mange, og du kan nemt lave dine egne. Måske ønsker du blot at udvide din egen smykkesamling eller det kan være, at du mangler noget til årets julegaver. Mange steder er der et væld af muligheder for små perler til smykker, som du kan kreere unikke værker af. Et smykke betyder på mange måder også mere, når det er lavet personligt til én selv eller andre, og det har dermed sin helt egen værdi.

  • Strikke- og hækleklub

Strik og hækling har også taget fart inden for de senere år, og overalt ser du mennesker sidde med pinde i hænderne, mens de måske også ser film, er til forelæsning eller befinder sig i offentlig transport. Det er et hyggeligt håndarbejde, hvor man også kan skabe flot og holdbart tøj og andet. For mange bliver det også et socialt fællesskab, hvor man kan dele tips og tricks, og hygge med mad og drikke. Dermed er det, som så mange andre hobbyer, en hyggelig og givende syssel.

  • Kreative kunstværker

Et kunstværk behøver ikke altid blot at være et maleri eller en skulptur. Du kan også udfordre det almene med noget nyt. Kunst på væggen er eksempelvis ikke nødvendigvis et firkantet maleri, men kan også være et smukt vægtæppe eller et spejl. Dette kan du også selv give dig i kast med ved andre kreative sysler som vævning. På den måde får du et helt unikt stykke kunstværk, der har stor affektionsværdi.