Tips til en perfekt aften med veninderne

Velkomstdrink

Skal du holde en girls’ night in og hygge med pigerne? Så er det vigtigt, at stemningen er god, og alle føler sig tilpas. Det betyder ikke mindst, at alle føler sig set og er til stede både fysisk og mentalt. Med gode velkomstdrinks sætter du nemt gang i den gode stemning fra allerførste minut. Drinksene giver et let kick og gør jer klar til en god aften med frisk energi. Musik, lækker mad, spil og cocktails kan tage over derfra.

Giv en god og forfriskende velkomst

Det er vigtigt at skabe en god vibe lige fra start. Og det kan du gøre med lækre velkomstdrinks. Velkomstdrinks skal være lette, så veninderne ikke går kolde efter de første 10 minutter af aftenen. Derudover skal drinksene være forfriskende og stimulerende, så de giver god energi og lyst til mere.

Vigtigst af alt er det naturligvis, at veninderne kan lide velkomstdrinksene. Du kan derfor med fordel lave drinks med spiritus og smage, som du er sikker på, at veninderne kan lide. Du kan også vælge at lave forskellige drinks til hver af veninderne, hvis I foretrækker noget forskelligt. På den måde viser du, at du har tænkt på dem, og hvad de godt kan lide.

Gode bud på forfriskende velkomstdrinks kunne være Mai Tai, Harvey Wallbanger, Dry Martini og Lime Daiquiri. Disse drinks indeholder nemlig frugt som appelsin, citron og lime, hvilket giver dem et frisk kick. De nævnte drinks er baseret på spiritus som gin og vodka, som ofte er neutrale i smagen og derfor nemt kan påvirkes af lækre frugter.

Drinksene er heldigvis også nemme at lave. Til en Dry Martini skal du eksempelvis kun bruge 6 cl Knaplunds Sweet Citrus Gin, en skefuld vermouth og lidt citronskal. Så skal du ellers bare røre rundt. Til en Lime Daiquiri skal du for eksempel bruge 4 cl Thylandia Rom, 2 cl sukkersirup og 3 cl limejuice, og så rører du det sammen i et flot glas.

Nyd hinandens selskab, og vær til stede

Når du har gæster over, er det vigtigt rent faktisk at være sammen med dem. Hvis du for eksempel selv står for maden, så lav retter, der ikke er for komplicerede. På den måde skal du ikke bruge for meget tid i køkkenet. Husk, at gæsterne kommer for at være sammen med dig og skabe minder sammen med dig – ikke med din stue.

Når du ikke længere er i køkkenet og har mulighed for fysisk at være til stede i selskabet, er det selvfølgelig også vigtigt, at du ikke er mentalt fraværende. Det kan være fristende at tage sin drink, sætte sig i sofaen og tage sin mobil frem. Især hvis der er tale om en tætknyttet venindegruppe, hvor man ikke skal imponere nogen. Men når du gør det, er du sammen med andre og ikke veninderne, som du har på besøg.

Prøv derfor at lade mobilen være i tasken eller lommen, så I kan nyde hinandens selskab. Find en feel-good playliste på Spotify, spil nogle spil, snak sammen, og drik nogle gode drinks. Slå jer løs!