Sådan erstatter du sukker når du bager

Er ”Den Store Bagedyst” dit foretrukne program når du skal se tv, og elsker du selv at stå i køkkenet og bage lækre kager? Så er der en god chance for at du får en del sukker indenbords, hvis du selv spiser alle de kager du bager. Sukker er sødt og lækkert, og det gør at enhver kage smager fantastisk, men sukker er ikke godt for dig, og det ved de flest af os også godt. Sukker kan være med til at øge din vægt og give dig dårlige tænder, så hvis vi nu fortalte dig at der faktisk findes andre ingredienser du kunne bruge i stedet for sukker, ville du så overveje det? Nysgerrig, så læs med i denne artikel.

Naturlig sødme

Der findes flere forskellige naturlige ingredienser du kan erstatte sukkeret med, som gør at dine kager, muffins eller hvad det nu end er du ynder at bage, smager lige så sødt og lækkert som altid. Stevia er en af disse ingredienser. Stevia kommer fra, hvad der kaldes, verdens sødeste plante og det ekstrakt man udvinder fra planter, er mere end 400 gange så sødt som almindeligt sukker. Hvis du bruger Stevia i dit bagværk, skal du være meget opmærksom på hvor meget du putter i, for det kan hurtigt gøre din kage så sød, at den slet ikke er til at spise.

Til mange forskellige formål

Stevia kan også bruges til mange andre forskellige typer madlavning. Det kan også puttes i din kaffe eller i din te, så du dermed stadig kan nyde den lækre sødme, men undgå alle ulemperne ved almindeligt sukker. På samme måde som hvis du skal bage, så skal du dog passe på med at bruge for meget Stevia i din mad eller i din kaffe eller te, da det hurtigt kan ødelægge smagen, med sin overvældende sødme. For at undgå at ødelægge din kaffe eller din te, kan du i stedet benytte dig af sødemiddel, som du kan få i pulverform, flydende form, eller som små tabletter. I sødetabletter er Stevia også en af ingredienserne, men du skal ikke være lige så nervøs for at overdosere, som hvis du bruger Stevia i ren form, da sødetabletterne er doseret med forsigtighed. Du skal dog stadig undgå at putte for mange tabletter i din kaffe, da det også kan gøre at den er stort set umulig at drikke. Start med en enkelt tablet og se om det ikke er nok.