Skitur med veninderne? Sådan vælger du det rette skiundertøj!

Skiundertøj skal være varmt og behageligt, men vigtigere, det skal passe godt, og det skal fugttransporterende. Disse funktioner kan påvirke den samlede pris på undertøjssættet, så du bliver nødt til at beslutte, hvor mange penge du har det godt med at bruge på undertøjet, før du handler. At undersøge populære mærker og læse kundeanmeldelser på Internettet er en god måde at blive fortrolig med fordele og ulemper ved hver type undertøj. Når du handler efter skiundertøj, skal du kigge efter tøj lavet af syntetiske fibre, der er hurtigtørrende og tætsiddende, men alligevel behagelige. På den måde kan du blive klar til din skitur med veninderne.

Bomuld eller uld?

Nogle skiundertøjssæt er lavet af tynde lag af bomuld eller uld. Skiundertøj af bomuld bør undgås, da bomuld har en tendens til at blive vådt hurtigt og forblive vådt i lang tid, hvilket betyder, at brugeren sandsynligvis bliver kold. Uld er ganske varmt, selv når det er vådt, men det kan være ekstremt ubehageligt og kløende. Meget ofte kombineres uld med syntetiske fibre for at forbedre tøjets komfort og tørreegenskaber, selvom denne type undertøj sandsynligvis vil være ret dyrt.

Syntetiske fibre?

Syntetiske fibre fremstillet af polypropylen eller endda polyester er de bedste valg til skiundertøj. Disse beklædningsgenstande er lette, generelt tætsiddende og behagelige og fugttransporterende, hvilket betyder at de trækker fugt fra sved væk fra kroppen for at holde huden tør og behagelig hele dagen på skiløb. Disse syntetiske stoffer har også tendens til at være hurtigtørrende, så de kan bæres i lange perioder komfortabelt. Ulempen ved syntetiske stoffer er omkostningerne og lugten: disse beklædningsgenstande har en tendens til at samle kropslugt, og det kan være svært at fjerne, selv efter gentagen vask. Dette er normalt ikke et problem under atletisk aktivitet, men det kan mærkes i hvileperioder.

Holdbarhed og behagelighed frem for alt

Sørg for at vælge skiundertøj, der er holdbart og behageligt. Nogle versioner af denne type undertøj kommer med polstrede eller forstærkede skinneben, da denne del af det lange undertøj vil være i konstant kontakt med skistøvlen. Dette kan føre til ubehag på benene, men også skade på undertøj eller selve støvlen. Vælg undertøj med sømme, der ikke forstyrrer huden eller nogen del af støvlen, når det er muligt. Hvis der findes sømme i disse områder, skal du sørge for, at de er sømme med lav profil, der ikke ender med at gnide huden.