Lær mere om livet på efterskole

Er du midt i overvejelser om, hvorvidt du skal tage på efterskole eller ej? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvorfor mange unge mennesker har valgt at bruge et år på efterskole. Du vil ligeledes blive præsenteret for, hvorfor et efterskoleophold kan være vigtige lærepenge for fremtiden.

Er efterskolerne i Danmark ens?

Det kan være fristende at sammenligne efterskoler med folkeskoler, fordi begge er skoler. Men der er så mange forskelle, at det næsten ville være en skam. Der er meget få fællespunkter mellem efterskoler og folkeskoler, hvor det faglige pensum er noget af det eneste. Efterskolen nedprioriterer ikke skolearbejdet, bare fordi der bliver brugt så meget tid på andre aktiviteter.

Efterskolelivet er for dig, der ønsker at danne nye og livslange venskaber med personer, som du knytter et usammenligneligt bånd med på rekordtid.

Der findes mange forskellige efterskoler i Danmark. Der findes eksempelvis Sædding Efterskole, som er en kristen efterskole. En Kristen efterskole Jylland er blot en af mange forskellige efterskole, som har deres respektive sæt af værdier, som de praktiserer. Hvis du deler nogle af de samme værdier, kan det være, at en kristen efterskole er det helt rigtige valg for dig.

Bliv klædt på til voksenlivet

For mange efterskoleelever er et efterskoleophold den første smag på livet som voksen. Det er på efterskolen, at man lærer, hvordan det er at have ansvar. Man er selv ansvarlig for at vaske sit tøj og komme op til tiden. Man bliver lige pludselig herre over eget liv, hvor man er nødt til at overholde de forskellige regler og aftaler, så hverdagen kan fungere.

Du får en masse uvurderlige erfaringer, som du faktisk kan bruge resten af livet. Du bliver bedre til at at stå på egne ben, hvilket er en essentiel del af livet som voksen.