Tag børnene med en tur i skoven

Det er sundt at komme ud, og intet er bedre end at mærke, hvordan den friske luft kan farve kinderne helt røde, mens børnene løber afsted og leger fantasifulde lege i det fri. Derfor er der for mange familier heller ikke noget, der er mere fantastisk end at nyde en stund ude i skoven.

Her er det muligt at få flere timer til at gå med lange gåture og eksperimenter i skovbunden.

Og bor I enten i eller i nærheden af Rebild, er det måske derfor på tide med en tur til det fantastiske naturområde omkring St. Øksø.

Det bedste fra naturens side

Store Øksø spreder sig over en stor skovsø, der ligger centralt placeret i Rold Skov. Derfor er der rige muligheder for en dejlig dag med skovtur på programmet, hvor der gås på opdagelse mellem træner, fortælles fantasifulde historier om skovnisser og nydes en medbragt frokost i skovbunden.

Og når skoven er blevet udforsket, kan der tages en runde om søen, så de smukke udsigter her også kan nydes.

Derfor er det et område, der rummer både skov og vand, og det er din garanti for, at du vil få nogle dejligt, trætte børn med dig hjem efterfølgende.

Nyd St. Øksø i Rebild Kommune

St. Øksø ligger mellem Arden og Skørping i Rebild Kommune, og det er et tilløbsstykke især om sommeren, hvor de er et yndet sted til blandt andet familieudflugter, men også aktive aktiviteter og hygge under den lune sol.

Søen tilhører desuden den sjældne naturtype Brunvandet sø, som betyder, at selvom vandet synes helt brunt, så er det ganske rent. Farven skyldes et højt indhold af humussyrer.

Mange bader derfor i søen året rundt enten for at blive kølet ned om sommeren eller for at få pulsen helt i vejret om vinteren efterfulgt af en smut i saunaen.