5 typer af hår-vitaminer og hvordan de virker på dit hår

Du ved sikkert, at hårvitaminer er en god måde at tilføre mere næring og glans til dit hår på. Men ved du egentlig, hvad de forskellige typer vitaminer er? Der findes 5 forskellige typer: biotin, jern, magnesium, niacin og omega-3 fedtsyrer. Hver type har sine helt egne fordele for dit hår.

5 typer af hårvitaminer:

Biotin er en af de mest almindelige typer i kosttilskud, fordi det hjælper med cellevækst, hvilket kan forhindre brud. Jern hjælper med at holde din hovedbund sund ved at stimulere blodgennemstrømningen og forbedre iltniveauet. Magnesium forbedrer elasticiteten, så spaltede spidser ikke opstår så ofte; niacin fremmer ny hårvækst og forebygger samtidig skæl; omega-3-fedtsyrer hjælper med at opretholde fugtindholdet.

Derfor skal du bruge hårvitaminer:

Dit hår har konstant brug for vitaminer, for at holde det sundt og stærkt. Hårvitaminer kan styrke din hovedbund, forhindre brud, forbedre elasticiteten og fugte hårstråene, så du ikke taber så meget hår, når du børster eller vasker det. De fleste, både mænd og kvinder, oplever at deres hår er en af de vigtigste attributter i forhold til deres udseende og personlighed. Det er derfor vigtigt at pleje sit hår godt, og holde det sundt og lækkert. Nogle hårvitaminer er lettere at inddrage i din kost end andre. Hvis du f.eks. spiser meget fisk eller æg, kan du få mange af de nødvendige vitaminer via din kost. Hvis du ikke har nogle kostvaner, der hjælper med at frembringe nogle af disse næringsstoffer, så kan man med fordel indtage kosttilskud.

Hvilke hårvitaminer er bedst til mit hår:

Det er vigtigt at vide, hvad dit hår har brug for, før du beslutter dig for hvilken type vitaminer du skal købe. Hvis det grundlæggende, som stærke rødder og en sund hovedbund, er en prioritet for dig, er jernbaserede eller biotintilskud måske bedst. Hvis fugtniveau og elasticitet er vigtigst for dig, så vil magnesium eller omega-tre fedtsyrer fungere bedre. Hvis du leder efter en helt naturlig måde at forbedre dit hårs sundhed på, er A- og D-vitaminer gode muligheder. Disse vitaminer kommer fra fiskeolier eller plantekilder som gulerødder, solsikkefrø, valnødder, søde kartofler og bladgrønt.

Sådan finder du de bedste hårvitaminer:

Før du begynder at tage hårvitaminer, er det en god ide at tale med din læge om, hvorvidt kosttilskud er det rigtige for dig. Hvis den samtale går godt, og de mener, at der kan være nok gavn i dem for dig, så er det næste skridt at finde de bedste til dine behov. En god måde, er at lære af andres erfaringer, så du kan med fordel læse om hårvitaminer i test, og derved finde det helt rigtige produkt for dig.