Foundation: Find det rette fundament til din makeup rutine

Er du på udkig efter det helt rigtige foundation valg der vil revolutionere din makeup rutine? Det er din bedste ven når det kommer til indholdet i din makeup taske. Det er den der lægger fundamentet for resten af rutinen og udgør lærredet til dagens look. Derfor er det vigtigt at finde den helt rigtige foundation. En der passer til din nuance, holdbarhed og hudtype.

Den perfekte nuance

Når du skal vælge en nuance der passer til dig, skal du starte med at finde din huds undertone. Den kan du lettest finde ved at se på din venefarve på håndleddets inderside. Hvis venen er grønlig, har du en nuance på den varme farveskala. Er du ikke helt sikker på farven er din nuance sandsynligvis neutral. Du kan også forsøge at finde ud af om din hud har et gyldent eller rødligt skær. Det gyldne skær er en indikation på en varm undertone, hvor den røde er en kold undertone.

Foundations til den varme undertone er gullige, den kolde undertone er ofte mere pink og den neutrale ligger i midten. Derefter skal du se på farveskalaen – find ud af om din hud er mere mørk, medium eller lys. Her kan du også altid få hjælp i din nærmeste butik.

Holdbarhed

Dette punkt giver nok sig selv langt hen ad vejen. Skal du ud at spise i et par timer behøver du nok ikke den mest holdbare foundation på markedet. Hvis du derimod skal i byen eller er du afsted på arbejde 11 timer om dagen, kan det være en god idé at finde en foundation med et hold, der kan klare dagens/aftenens strabadser.

Hudtype

Tredje punkt er muligvis det vigtigste når det kommer til at passe på din hud. Her gælder det om at vælge det produkt der er mildest overfor din hud. Led efter produkter der har certificeringer såsom Svanemærket og ECOCERT. Miild har allergivenlige produkter, der dækker og passer på din hud.