Kend din kosmetik – sådan bliver du fri for allergi!

Kosmetik bør være en luksuriøs del af din hverdag, der får dig til at føle din smuk og godt tilpas både indeni og udenpå. Men for en stor del af danskerne er kosmetik og personlig pleje desværre direkte forbundet med ubehag, kløe, rødmen eller lignende – nemlig i form af allergi! Det kan resultere i skam, irritation, frustration og i værste fald grimme, langvarige hudproblemer og allergier.

Selvom allergi altså desværre er en del af hverdagen for rigtig mange mennesker, behøver du dog ikke gå på kompromis med hverken niveauet eller resultatet af din daglige kosmetiske rutine. I dag findes der nemlig rigtig gode muligheder for allergivenlig kosmetik til ethvert behov, budget og personlig præference. Læs med her, og bliv klogere, på hvordan du finder den kosmetik, der tjener dig og din skønhedsrutine helt uden skadelig kemi og allergifremkaldende stoffer.

Se symptomerne

Første skridt på vejen mod en mere allergivenlig kosmetikpung er at være opmærksom på dine egne reaktioner og eventuelle symptomer. Måske giver din concealer dig altid tør og kløende hud, eller måske løber dine øjne ofte i vand, lige når du har tegnet dagens eyeliner. Uanset hvordan ubehaget kommer til udtryk for dig, behøver du i hvert fald ikke trækkes med det!

Med de utroligt mange alternativer, der findes til alverdens produkter, bør du øjeblikkeligt kassere det problemfyldte produkt og bytte det ud med et mere allergivenligt af slagsen. Du kan f.eks. gå efter produkter, der er tildelt det anerkendende mærke AllergyCertified og på den måde være sikker på, at produktets ingredienser er godkendte af kompetente og grundige eksperter.

Kosmetik og konserveringsmidler

Rigtig mange kosmetikprodukter indeholder konserveringsmidler, der har til formål at begrænse skadelig vækst af uvelkomne bakterier og svampe. Selvom dette umiddelbart lyder positivt, har konserveringsmidler desværre også potentiale for at fremkalde allergiske reaktioner hos mange mennesker. Som allergivenlig forbruger, der døjer med sart og følsom hud, kan man derfor med fordel gennemgå produkternes ingrediensliste. Her skal alle stoffer nemlig deklareres.

Hvis du får allergiske reaktioner på nogle af de konserveringsmidler, der findes i din kosmetik, behøver du dog ikke gå på kompromis med hygiejnestandarden i din rutine. Der er nemlig mange gode tiltag, du selv kan gøre, for at sikre dig et højt niveau af renhed og hygiejne. F.eks. bør du altid vaske dine hænder, inden du er i kontakt med din kosmetik. Derudover bør du have en relativt hyppig udskiftning i dine produkter og aldrig dele dem med andre. På den måde sikrer du dig nemlig, at der ikke ender uvelkomne bakterievækster i dine produkter, som du tager med videre til din hud.