Pas på huden i vinteren

Indtil videre har vinteren vist sig fra sin lidt milde side. Hvis man skal tro vejrudsigten, så er der meget koldere vejr og måske også sne på vej i en nær fremtid. Sne og kulde kan være smukt, men det er også meget hårdt for huden. Huden på dine hænder er tynd, og de er meget udsætte for koldt vejr. Derfor skal du passe godt på dem. Det er dog heller ikke så svært at tage et par handsker på, og dermed beskytte dem.

Når det kommer til ansigtet, er det lidt sværere at beskytte godt. Det er ikke så lige til dække huden til for at beskytte den mod vind og vejr, og desuden har den godt at den friske luft. Den har dog ikke godt at for meget kulde, og slet ikke hvis du udsætter den for temperaturskift, ved at du går skiftevis indenfor og udenfor. Når du bevæger dig indenfor efter at have været ude i kulden, dræner den tørre luft din hud og hår for fugt, hvilket gør den sårbar.

Fugt, fugt og fugt

Vi har fundet en guide til dig på Stayclassy hvor du kan læse om hvilke cremer, der er de bedste at bruge, når kulden for alvor melder sin ankomst. Nøgleordet er dog uden tvivl fugt. Fugtgivende cremer er helt essentielle for at opretholde vores huds balance, når vejret begynder at bide.

Din hud hungrer og tørster efter fugt i den hårde kulde, der er på vej. Det er derfor vigtigt at du bruger fugtighedscreme, også gerne under din dagcreme. Det er dog samtidig vigtigt, at du ikke bruger en fugtcreme der indeholder alt for meget vand. Som du jo ved, så fryser vand til is, når det er koldt, og det kan give sm frostsprængninger i huden, hvis du har en creme på, der er fyldt med vand.

Hvis du blot passer på din hud og sørger for at pleje den, så kan du roligt gå ud og nyde det kolde vejr, og den sne der måske er på vej.