Skift til naturlige plejeprodukter – både for din og miljøets skyld

Som kvinde bruger man mange forskellige produkter til at pleje alt fra hud til hår og alt derimellem. Disse produkter kan skabe rene vidundere for ens krop, men de kan samtidig også være med til at udsætte kroppen for nogle unaturlige kemikalier, som måske ikke er så sunde på den lange bane. Herudover er der mange af plejeprodukterne, der udsætter miljøet for stor påvirkning, og dette er blot to gode grunde til at skifte til mere naturlige plejeprodukter i stedet.

De naturlige produkter skaber ofte lige så gode resultater som de kunstigt fremstillede produkter, og de er meget sundere for både kroppen og miljøet.

Start med de produkter, du bruger på huden

Huden er en meget sensitiv organisme, og det er ofte her, at man først opdager, hvis kroppen er i ubalance. Der skal ikke meget til at slå kroppen ud af kurs, og det kan være med til at skabe hudproblemer, der kræver pleje i form af cremer, salver og meget mere. Nogle af hudproblemerne kan dog være skabt af netop det, der gerne skulle modvirke dem, og derfor bør man starte med at skifte til mere naturlige produkter, hvis man bruger dem på huden.

Ét de områder, hvor stort set alle kvinder udsætter huden for stor påvirkning, er gennem voksning og barbering af uønsket hårvækst. Det kan være med til at ødelægge huden, hvis man bruger meget kunstige metoder til formålet, og derfor kan man f.eks. med fordel se på økologisk hårfjerning med sugaring, hvis man leder efter et mere naturligt alternativ til voksbehandling af kroppen.

Shampoo er en stor belastning for kroppen

Hvis man har skiftet ens hudprodukter ud med mere naturlige varianter af slagsen, så er det oplagt at se på én af de andre typer af produkter, som man bruger hver dag – nemlig shampooen. Shampoo indeholder ofte en masse forskellige kemiske stoffer, der måske nok gør kroppen ren, men ofte efterlader både hud og hår tørt og irriteret. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvor naturlig ens shampoo egentlig er.

Der findes masser af lækre shampooer, der er skabt med naturlige ingredienser og indeholder en lang række olier, der holder kroppen sund og frisk på daglig basis. Disse shampooer er sjældent meget dyrere end de eksklusive shampooer, man plejer at bruge, men de er meget bedre for både kroppen og miljøet. Plejeprodukter udleder en masse skadelige stoffer til særligt vandmiljøet i det ganske, danske land, og hvis man kan hjælpe med at reducere dette med mere naturlige produkter, så er det en win-win situation for både kroppen og miljøet.